Wat Schute registeraccountants voor u kan doen.

Schute Registeraccountants kent een breed aanbod aan dienstverlening.

Accountancy MKB en familiebedrijven

Jaarrekening en andere financiële verantwoordingen

Uw jaarrekening en andere (financiële) verantwoordingen zijn bij Schute Registeraccountants in vertrouwde handen, want het samenstellen hiervan wordt uiterst correct, zorgvuldig en inventief gedaan. Behalve dat de jaarrekening verplicht is en een belangrijk onderdeel van uw financiële huishouding, geeft deze u ook waardevolle inzichten in de financiële situatie van uw onderneming. Die inzichten krijgt u overigens ook dankzij andere documenten om financiële verantwoording af te leggen, zoals een kredietrapportage, begroting en/of liquiditeitsprognose. Op basis van al deze informatie bent u in staat slimme beslissingen te nemen, zo nodig met mijn hulp natuurlijk.

 

Online boekhouding

Schute Registeraccountants zorgt er ook graag voor dat uw administratie tot in de puntjes verzorgd is. Zelf kunt u dan immers uw kostbare tijd en energie richten op het ondernemen zelf. Als u ook de noodzaak beseft van een betrouwbare en actuele administratie, dan is online boekhouden (met Exact Online en Yuki) de oplossing voor u, want het stelt u in staat eenvoudig, snel en efficiënt uw boekhouding te doen. Nog beter is het om de boekhouding samen met Schute Registeraccountants online te doen, want dan wordt het nog efficiënter en kunt u rekenen op betrouwbare resultaten en advies op maat. Vele klanten gingen u al voor met online boekhouden. Zodoende heeft het zijn kracht inmiddels ruimschoots bewezen.

 

Online salarisadministratie

Uiteraard wilt u dat uw salarisadministratie perfect is geregeld voor uw medewerkers. Zij zijn immers uw kapitaal en verdienen een correct salaris en tijdige ontvangst van hun loonstroken. Ook de pensioenafdracht moet prima geregeld zijn. Dankzij de salarisadministrateurs met wie Schute Registeraccountants samenwerkt, hoeft u zich er zo min mogelijk mee te bemoeien, want zij zijn ervaren en vertrouwd met het complete softwarepakke, NMBRS.

Parttime interim finance manager/controller

Als directeur-eigenaar van uw bedrijf bent u werkzaam in een dynamische omgeving en heeft u voortdurend te maken met verschillende uitdagingen. Zo heeft de (snelle) groei van uw onderneming als gevolg dat uw boekhouding, en alle werkzaamheden daaromheen, net zo hard mee groeien. Om controle te houden hierop is een professionele en kostenefficiënte aanpak vereist. Denk dan eens aan een parttime (financieel) manager die u ondersteunt, die meteen inzicht heeft in uw financiële prestaties, de actuele cijfers overziet en voldoet aan verslaggevings- en fiscale regels tegen minimale kosten. Een persoon dus die dankzij jarenlange ervaring in bedrijfs- en organisatieadvies uw bedrijf kan doorgronden: Henk Schute.

 

Wat zijn de mogelijkheden?

“U kunt mij tegen een vaste prijs inschakelen met een ‘controllersabonnement’. Ik kom dan periodiek bij u langs om u te begeleiden bij de financiële administratie en om uw vragen hierover te beantwoorden. Actueel, betrouwbaar en proactief, zodat u altijd en overal grip heeft op uw zaak en financiële administratie. Het volgende is mogelijk:

  • periodiek een vaste controller / finance manager inschakelen;
  • de administratie en (financiële) processen beoordelen en aanreiken verbeterpunten;
  • de begroting en liquiditeitsprognoses verzorgen;
  • de periodieke managementrapportage verzorgen;
  • de fiscale aangiften verzorgen;
  • samenstellen interne- en externe jaarrekeningen en andere financiële overzichten;
  • kredietrapportage (revisie) verzorgen;
  • fungeren als sparringspartner/ adviseur van het management/de directeur-grootaandeelhouder;
  • optreden als extern contactpersoon voor externe partijen zoals financiers en andere stakeholders.

 

Wat levert het u op?

Het automatiseren van uw online boekhouding, inclusief de bijbehorende werkzaamheden, levert u meteen een directe besparing in tijd, en dus geld op. Maar ook is er minder kans op fouten, waardoor u eveneens minder kosten maakt. Bovendien beschikt u sneller over belangrijke managementinformatie, waardoor u beter inzicht heeft in de financiële situatie van uw bedrijf. Daarnaast wordt het eenvoudiger om aan uw informatieplicht naar de overheid te voldoen.

Een ‘controllersabonnement’ ten slotte betekent dat ik ga werken met mensen in uw eigen organisatie en hen beter laat functioneren. Zo ontstaat er een perfecte combinatie tussen de harde en zachte elementen binnen uw organisatie. Kortom: een win-winaanpak.” Twijfel niet langer en maak een afspraak met Henk Schute!

Belastingen en fiscale planning

Natuurlijk moet u voldoen aan uw belastingplicht, maar als ondernemer wilt u geen cent te veel betalen aan omzet-, vennootschaps-, loon-, inkomsten-, overdrachts-, erf- en schenkbelasting. Schute Registeraccountants duikt dan ook graag in uw fiscale planning, vraagstukken en aangiftes. “Ik houd voor u alle ontwikkelingen in belastingregels en -wetten bij, samen met mijn fiscale partners, die zich als een vis in het fiscale water voelen, als ze uw mogelijkheden optimaal benutten en fiscaal alles perfect op orde houden. Dit vergt echter wel algehele begeleiding bij uw fiscale problematiek en het fiscaal optimaal structureren van bestaande en nieuwe activiteiten. Keuze van de juiste rechtsvorm(en), de juiste huwelijkse voorwaarden en het juiste testament zijn dan onderwerpen die we graag met u doornemen.”

Onafhankelijke financiƫle en vermogensplanning

Als directeur-aandeelhouder plant u nauwgezet de toekomst van uw bedrijf. U maakt een inschatting van de markt met haar risico’s en opportuniteiten. U wikt en weegt en neemt weloverwogen beslissingen. Hanteert u ook dezelfde strategie voor uw persoonlijke, financiële toekomst? Vindt u de weg in het doolhof van financiële en verzekeringsproducten? Hebt u een goed inzicht in de sociale voorzieningen en diverse fiscale regimes? Samen met u en ervaren financiële planners (FFP) zorgt Schute Registeraccountants voor een totaalplaatje van uw toekomstige inkomens- en vermogenspositie, zowel op de korte als op de lange termijn.

Wilt u graag samenwerken? Neem contact op met ons.

Contact